Vacanta de sarbatori CU sau FARA animale?

„Îmi pot lua câinii cu mine în timpul vacanţei?”, sau “Animalele de companie pot călători în UE? Cum trebuie să procedez pentru a-i lua cu mine?” sunt doar cateva dintre intrebarile pe care vi le puneti cand doriti sa calatoriti.

Pentru asta sunt aici, sa va dau cateva lamuriri, deoarece vine perioada sarbatorilor de iarna si multi dintre noi alegem sa ne facem concediile departe de casa. Ce ne retine intotdeauna insa este  faptul ca avem un membru in familie „mai pretentios”. Haideti sa vedem impreuna ce este de facut pentru ca familia sa fie intreaga in vacanta:

Pentru majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, exista o legislatie clara pentru animalele de companie, iar singurul lucru care trebuie sa va preocupe pe dvs este ca animalul:

  • este vaccinat cu un vaccin antirabic valabil;
  • are un transponder electronic sau un tatuaj lizibil;
  • are un paşaport pentru animalele de companie care poate fi eliberat de medicul dumneavoastră veterinar.

Înainte de a transporta animalul dumneavoastră de companie, Comisia Europeană vă recomandă să vă consultaţi întotdeauna medicul veterinar în legătură cu ţara de destinaţie şi circumstanţele speciale.

Pentru toate celelalte animale, cu excepţia pisicilor, a câinilor şi a dihorilor domestici, se aplică legislaţia naţională a fiecărui stat membru în parte.

Transportul animalelor la bordul avionului

În cazul în care doriţi să efectuaţi o călătorie cu avionul şi doriţi să vă transportaţi animalul de companie, este esenţial să anunţaţi compania aeriană înainte de a rezerva un bilet.

Companiile aeriene au condiţii diferite pentru transportul animalelor de companie însă, în general, vă vor cere să:

  • vă asiguraţi că animalul este transportat într-o cutie sau cuşcă sigură;
  • vă asiguraţi că are toate vaccinurile necesare, toate certificatele şi permisele de intrare pentru ţara spre care călătoriţi.
  • vă asiguraţi că animalul se simte confortabil, are spaţiu suficient în cuşca sau cutia lui şi că are destulă mâncare şi/sau apă pentru întreaga călătorie.

Costul transportului animalelor poate varia de la o ţară la alta şi în funcţie de mijloacele de transport. Cu toate acestea, va trebui să plătiţi medicului veterinar o taxă pentru paşaportul pentru animale de companie şi pentru orice tratament necesar.

sursa: http://ec.europa.eu/consumers/citizen/my_holidays/animals_ro.htm


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: